13 Kasım 2013 Çarşamba

Her Anneye Lazım #3 Dırdıra Dirayetli Bir Koca

Ben aslında çok konuşan ve dolayısıyla fazla dırdır eden biri değilim. Bazı kadınlar vardır nasıl böyle güzel konuşur, onu dinlerken beni görseniz, hayatında ilk kez reklam görmüş bebe gibi ağzım açık kalırım. Fakat doğumdan sonra bana ne olduysa kocamın her bir tavrı gözüme batar, dırdır etmekten dilimde tüy biter hale gelmişim.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım beyler, gerçekten çoğu zaman dırdırı hakediyorsunuz. Yeni çömez anne kucağında bebesini emziriyor, gazını çıkarırken bebe kusuveriyor. Odada olan baba bunu görüyor ama mendil yetiştirmeyi akıl etmiyor. Sonra da anne biraz telaşlı bir şekilde isteyince de dırdır oluyor. O sırada panik olmuş anne ne yapsın? Canım kocacım aşkım bebeğimiz kustu da şu komidinin üzerindeki beyaz kutunun içinden sarı oyalı ağız mendilini getirir misin desin? E tabi annede hata, emzirme, alt değiştirme, mama yedirme gibi işlerin öncesinde her şeyi tedarik etmeli, bebenin yanına koca bir çanta ile gitmeli. Alt değiştirirken pırt yapıp yeni koyduğu 
bezi mi batırdı; hemen hooop çantadan yeni bir bez çıkarmalı, beslerken mamaları mı püskürttü;  mendillerin ıslağı, kurusu, önlüğü, suyu, ihtiyaç duyulabilecek her şey bir el atma mesafesinde olmalı ki, istemek için babayı kurulduğu koltuktan kaldırmasın. Değil mi ama?

Bebe yürümeye başlayıp da anne ocağın başında batık ellerle yemek yapmaya çalışırken, bacaklarına dolanıp kucak isteyen bebeyi gördüğü halde kayıtsız kalan babaya, anne bir dakikalığına wc ye gittiğinde olmadık şeyleri ağzına sokmuş bebeyi görmeyip gözünü gazeteye kilitlemiş babaya, başka odaları toparlamak için beraber oynasınlar diye bıraktığı bebeyle tv de maç izleyen babaya dırdır etmesin de ne yapsın anne? 

Bazen dırdır edecek bir sebep olmayabiliyor, baba gerçekten her sorumluluğu mükemmel yerine getiriyor ama anneler yine dırdır ediyorsa sorun bakalım neden ey sevgili babalar. Bu mikemmel anne bütün gün bebe bakmaktan cozutmuş, duygusal dengesini kaybetmiş olabilir. Canı alışveriş merkezlerini gezmek, arkadaşlarıyla buluşup dedikodu yapmak istiyor olabilir. Pek tabi ki bunları her istediği zaman yapamadığından içinde biriken stresi dışarı vurmaya ihtiyacı var. Ne yapsın bu anne şöyle sese yalıtılmış bir odası yok ki. En yakını hayat arkadaşı biricik kocasına içini dökecek ama bunu usul usul muhabbet etme şeklinde anlatmaya da vakit yok. Elbette gün içinde çemkirecek, laf sokacak, alakasız bir şeyden bahsederken bir dırdır yapacak. İşte size harika bir bulmaca. Gazete bulmacalarında zaman öldüreceğinize bu kadının yine ne derdi var diye düşünün bakalım. Her soktuğu laf bir ipucu, her dırdırı bir kanıt olarak bırakıyor size.

İşte böyle durumlarda kendinize şunu sorun. Ben bu dırdırı hakettim mi? Yok haketmemişseniz hiç kafanıza takmayın anacım bu karınızın iç boşaltma & stres atma dırdırıdir. Bu dırdırları dert etmeyin ama mutlaka dinleyin, yoksa bir de "sen beni hiç dinlemiyorsun, artık beni anlamıyorsun" dırdırı gelmesi kaçınılmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder