25 Kasım 2013 Pazartesi

Anneye Hayır Denmez

Bunu çocuklara değil büyüklere söylüyorum, bir anne bir şey talep ettiyse asla ve asla hayır denmemeli. Çünkü inan o anne, mecbur olmasa, başka alternatifi olsa o şeyi asla istemez.

Anne olduktan sonra her kadın multifonksiyonel robotlardan hallice bir donanıma sahip olur. Eli kolu hiç durmaz çalışırken, kafası da arkaplanda programlar yapar. Aynı anda yapılabilecek en fazla işi yapabilir,  işleri en hızlı sonuçlanacak şekilde sıralayabilir ve bunları yaparken gerekmedikçe kimseden birşey istemez. Bilir ki olaya müdahil ettiği kişi onu aksatacak, işini yavaşlatacaktır. Mesela bebesi uyur uyumaz bi koşu mufağa dalar çorbasını ocağa koyar, o biraz kaynarken çamaşırını asar, bu arada ortalığı toplar, gelir çorbayı karıştırır, arada bebeyi kontrol eder, sonra başka işe dalar vs. Bütün bu işlerde sıraya çok dikkat etmiştir, asla boşa zaman geçmesine izin vermez.

Bu yüzden ülkeyi yönetecek kişilerin hep anne olması gerektiğini düşünürüm ben. Onlardaki o zehir gibi çalışan beyin hızına hiç bir erkek yaklaşamaz. Ayrıca annelerin merhamet duygusu ayrımcılığa izin vermez. Konuya geri dönecek olursak, sevgili anne etrafında konuşlanmış beyler ve hanımlar. Eğer anne sizden bir ricada bulunduysa onu reddetmeden önce bir düşünün bakalım, reddetme sebebiniz bunca şeyi tek başına yapan annenin, zorda kalmadıkça yardım dilemeyecek annenin gerekçesinden güçlü mü? Mevzu ne olursa olsun hiç sanmıyorum ki sizin işiniz daha acil olsun. Bu yüzden ricaya derhal karşılık verin, bir de nedenini açıklamak zorunda bırakmayın, bu kadının sinirlerini zıplatmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder