12 Kasım 2014 Çarşamba

Kagel Egzersizleri

Bu ara okuduğum kitapta(*)  ilginç ve eğlenceli bir bilgiye rastladım ve paylaşmazsam çatlarım :)

1950'lerde Arnold Kagel adındaki bir jinekolog idrar kaçırma problemi olan hastalar için bir dizi egzersizler icat etmiş. Amaç vajina ve üretra bölgesindeki kasları güçlendirmek. Hastalar kas egzersizlerinin hoş bir yan etkisi olduğunu farketmişler sonuç ise "daha iyi orgazm" olmuş :)

Kısaca PC kasları olarak adlandırılan kasların (tam adı pubococcygeus) güçlenmesiyle pelvik bölgeye yapılan kan akışının artıyor ve bölgenin hassasiyeti gelişiyormuş. Sonuçta egzersizleri yapan erkek ve kadınlarda orgazmı şiddetlendirdiği bulunmuş. Peki bu kaslar nerde diyecek olursanız, aslında çişinizi tutarken onları çalıştırmış oluyorsunuz. Egzersizi doğru yaptığınızdan emin olmanın en kolay yolu çiş yapma esnasında bir kaç saniyelik çişi tutup bırakma hareketini yapmak. İşte bunu yapınca PC kaslarını çalıştırmış oluyormuşuz. Ancak doktorun tavsiyesi bu egzersizi gün içinde herhangi bir anda (çiş yaparken değil) yapmak ve gitgide tutma süresini uzatmayı ve tutma-bırakma hızını arttırmayı öğrenmek. Hatta bunu yaparken nefes almayı durdurmadan (ki ilk denmede nefesimizi tutuyoruz) normal nefes alarak hareketleri yapmak. İlk başta 2-3 saniye tutun sonra süreyi gittikçe uzatın diyor. Kasları gevşetip dinlendikten sonra bir daha. Egzersizler hergün birkaç dakika boyunca yapılırsa faydalı olurmuş.

Kitapta Kagel'in Dünyanın En İyi Egzersizi Olmasının 5 Nedeni yazılmış, şöyle ki

1- evinizin yarısını kaplayacak özel bir ekipman almanıza gerek yok
2- her pozisyonda yapabilirsiniz, kuyrukta beklerken, yatakta uzanırken, bilgisayar başındayken, amuda kalkarken
3- hiç kimse egzersizi yaptığınızı farketmez, okulda, işte, biriyle konuşurken yapabilirsiniz.
4- aynı anda bir çok işi yapabilirsiniz, atm kuyruğunda, telefonda veya klavye başındaki beklemeleri egzersize dönüştürebilirsiniz
5- başka hangi egzersiz seks kalitenizi geekten arttırıyor ki?

(*): Yaşasın Orgazm- Dorian  Scolt -Marshall Miller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder